Belevingsmelder

Ruim 2400 meldingen over belevingsvlucht, bijna de helft ervaart overlast

Belevingsmelder
Belevingsmelder © RTV Oost
In onze Belevingsmelder kon er vandaag melding gemaakt worden van geluidsoverlast door de belevingsvlucht voor Lelystad Airport. Zo'n 2400 mensen deden dat: bijna de helft gaf aan de geluidsoverlast 'luider dan normaal' te vinden.
In de speciaal ontwikkelde app konden mensen op het moment dat het vliegtuig over vloog aangeven in hoeverre de geluidsoverlast luider of minder luid dan normaal was. Dankzij gps is vervolgens een overzicht te maken van de geluidsoverlast in een bepaalde plaats of regio.

Luider dan normaal

De eerste resultaten van de Belevingsmelder laten zien dat in 47 procent van de gevallen het geluid van de overkomende Boeing 'luider dan normaal' was. 18 procent van de mensen vond de geluidsoverlast juist meevallen, terwijl de overige 35 procent het geproduceerde geluid als normaal bestempelde.
Het vliegtuig vertrok door technische mankementen uiteindelijk met een flinke vertraging van Schiphol. Om 17.22 uur, twee uur en twee minuten na de geplande vertrektijd, startte de belevingsvlucht pas. Toen hadden al 79 mensen een voorschot genomen op de naderende overlast door hun stem uit te brengen.
Op het onderstaande kaartje zijn alle meldingen te zien
Geen kaart zichtbaar? Klik hier!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.