nieuws

Duizenden boze juffen en meesters protesteren in Deventer tegen lerarentekort

Ze worden steeds bozer. De juffen en meesters die voor de klas staan in het basisonderwijs. Vierduizend leraren en leraressen van basisscholen uit Overijssel en Gelderland meldden zich daarom vanochtend op de Beestenmarkt in Deventer voor een nieuwe stakingsactie.
"Het is niet leuk. Je stuurt de kinderen toch naar huis, maar het moet gewoon: het signaal afgeven aan Den Haag dat het niet langer gaat in het basisonderwijs", zo liet een stakende juf van de Bernadetteschool uit Heeten vanochtend weten. 
Inzet van de stakingsdag, waardoor veel scholen de kinderen vandaag 'vrij' gaven, is een oplossing voor het lerarentekort in het basisonderwijs. Een tekort aan onderwijzend personeel dat wordt veroorzaakt door een te laag salaris in combinatie met een te hoge werkdruk. 
De vakbond kondigde vandaag nog meer stakingsdagen aan na de zomervakantie als de situatie nog niet is verbeterd. "Vandaag hebben we kunnen zien dat de actiebereidheid onder de leraren en leraressen groot is, dus Den Haag doet er goed aan om snel met een oplossing te komen", verklaarde woordvoerder Siebe de Visser van vakbond CNV.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.