Hof van Twente en Hengelo krijgen eigen versie van het spel Monopoly

In navolging van onder meer Deventer en Zwolle krijgen ook de gemeenten Hof van Twente en Hengelo een eigen editie van het wereldberoemde bordspel Monopoly.

Tijn Leussink is eigenaar van Jumbo-vestigingen in Hof van Twente, Hengelo en het Gelderse Aalten. Hij nam het initiatief om een plaatselijke versie te maken en schakelde het bedrijf Identity Games in. Dat heeft al in meerdere gemeenten in Nederland Monopoly geïntroduceerd.

'Het vermelden waard'

"Ik woon zelf niet in de gemeente Hof van Twente, dus ik weet niet precies wat er op moet komen", vertelt Leussink tijdens de presentatie van het spel in zijn supermarkt in Goor. "Maar ik ben ervan overtuigd dat er voldoende straten en gebouwen zijn die het vermelden waard zijn."

Een vrouw die haar boodschappen aan het doen is in de supermarkt heeft al wel een idee. "Ik vind dat het stationsgebouw in Diepenheim er zeker op moet. Dat is toch een heel markant gebouw", concludeert ze na kort nadenken.

'Zes kastelen'

Een man die de koele winkel binnen komt is meer dan bekend met Monopoly. "Ik heb het vroeger vaak gespeeld. En als er een versie van de Hof van Twente komt, dan moet het station van Goor erop. En we hebben zo'n zes kastelen. Daar kunnen we ook wel iets mee."

Via Facebook kunnen suggesties worden ingediend voor op het bord. Leussink verwacht dat het spel half november op de markt komt. "We hebben Sinterklaas vast op de hoogte gebracht", zegt Leussink met een knipoog.

Deel dit artikel: