nieuws

Provincie zoekt producten en diensten die nog niet op de markt zijn

Provincie gaat innovatief inkopen
Provincie gaat innovatief inkopen © Shireen Krus
De provincie Overijssel is op zoek naar innovatieve producten en diensten die nog niet op de markt zijn. De provincie gaat daarom 'innovatiegericht inkopen'.
Nederlandse overheden kopen jaarlijks samen voor ruim zestig miljard euro in. Slechts een deel hiervan is innovatiegericht. De provincie wil daar verandering in brengen en werpt zich op als een zogenoemde 'launching customer'. Die eerste klant gelooft en investeert in een innovatie om op die manier andere potentiële klanten te overtuigen.

Vragen van deze tijd

"We hebben nieuwe inzichten nodig voor de vragen van deze tijd", legt gedeputeerde Eddy van Hijum uit. "Hoe houden we ons platteland bereikbaar? Hoe zetten we drones in om inspectie- en meetwerkzaamheden te verbeteren? Hoe krijgen we nul op de energiemeter bij verouderde bedrijfshallen?"
Er worden innovatie ondernemers gezocht in de thema’s slimme mobiliteit, gezonde en veilige leefomgeving, betaalbaar natuurbeheer en aantrekkelijke werklocaties. "Heb jij de antwoorden? Dan zijn we graag de eerste klant voor jouw innovatie”, zegt Van Hijum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.