Volop beweging in de bouwput van filmtheater De Viking in Deventer

En dat levert opgeluchte gezichten op. Bij bouwvakkers, bij een buurman en bij passerende Deventenaren.

Blijheid is er zelfs waarneembaar, na alle ellende en oponthoud die het project getroffen heeft. De metselaar overstemt al zingend zijn eigen radio. En bij de directe buurman aan de Noordenbergstraat twinkelen de ogen. Hij is de bewoner van het pand waar in de vorige eeuw nog het speelgoedmuseum zat.

Vorige plan slechter

Want ondanks de miljoenenoverschrijding, ondanks de bouwput waar maar geen beweging in kwam en ondanks al het chagrijn in de stad, verheugt hij zich op de komst van filmtheater De Viking. "Want wat wel eens vergeten wordt; het vorige bouwplan, met al die appartementen, was veel slechter. Dat hebben we met succes tegen kunnen houden."

Een andere bewoner van de Noordenbergstraat passeert met de auto. Hij denkt ook al vooruit. Ziet de komst van het filmtheater met optimisme tegemoet. "Maar wat ik me wel afvraag, waar gaan al die bezoekers straks hun fietsen en auto's plaatsen?" 

Niet uitgesproken

Dat zal hem in ieder geval voor de geplande oplevering van De Viking in 2019 duidelijk moeten worden. Voor die tijd moet ook de gemeente Deventer een pasklaar antwoord hebben op de vraag; hoe is in de toekomst een vergelijkbaar financieel debacle te voorkomen? De gemeenteraad is daarover nog niet uitgesproken, zo bleek gisteravond.

Meer over dit onderwerp:
Deventer De Viking Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: