Motie zondagsopenstelling Rijssen-Holten haalt het niet

Een motie in de gemeenteraad van Rijssen-Holten om de zondagsopenstelling alsnog in het coalitie-akkoord te krijgen, heeft het niet gehaald.

De nieuwe coalitie van SGP, ChristenUnie, CDA en Gemeentebelang presenteerde gisteravond het nieuwe coalitieakkoord. Geen onderdeel van het akkoord is een mogelijkheid voor winkels om op zondag open te gaan.

Verschil Rijssen en Holten

De zondagsopenstelling was een groot thema tijdens de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rijssen-Holten. In Rijssen voelden de meeste inwoners er niks voor, in Holten juist wel. 

Naast de partijen die nu in de oppositie zijn beland, zeiden ook CDA en Gemeentebelang tijdens de campagne dat ze een zondagsopenstelling willen overwegen. Eventueel alleen in het centrum van Holten.

Maar uiteindelijk kwam de zondagsopenstelling helemaal niet in het coalitieakkoord. De winkels blijven op zondag dicht, tot teleurstelling van VVD, PvdA en D66. Die laatste partij noemde het zelfs kiezersbedrog:

Gisteravond probeerden de oppositiepartijen het dus opnieuw. Naast de installatie van het nieuwe college werd er gedebatteerd over het coalitieakkoord. Door middel van een motie wilde de oppositie de winkelopenstelling op zondag daar alsnog in krijgen. Maar de hele coalitie stemde tegen.

Deel dit artikel: