nieuws

Kamervragen over problemen rond Kamperlijntje en Station Stadshagen

Kamperlijntje
Kamperlijntje © RTV Oost
Welke partij is verantwoordelijk voor de problemen rond het Kamperlijntje en Station Stadshagen? En wie moet voor de kosten opdraaien? Dat willen Tweede Kamerleden Van der Graaf (ChristenUnie) en Ziengs (VVD) van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat weten.
Vanochtend vertelde gedeputeerde Boerman van Overijssel dat Station Stadshagen niet open kan als gevolg van de problemen met de bodem onder het spoor op het traject tussen Zwolle en Kampen. ProRail meldde even later dat het station wel open kan, als er twee machinisten op één trein gaan rijden. Daarmee zou de keertijd op het station een stuk korter worden. Op dat plan kwam kritiek van onder meer vervoerder Keolis.
De Kamerleden willen van de staatssecretaris weten wat zij vindt van de 'eerdere bevestiging van ProRail dat vooraf onvoldoende bodemonderzoek is gedaan en dat ProRail verantwoordelijk is'. Ook is de vraag of de staatssecretaris voor zichzelf een rol ziet weggelegd in het dossier, bijvoorbeeld vanuit de rol van toezichthouder op ProRail. 
Daarnaast vragen Van der Graaf en Ziengs zich af of er op andere trajecten in Nederland ook problemen zijn met een slappe ondergrond.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.