nieuws

Vrouw (48) slachtoffer van ernstig zedendelict in Almelo

De 48-jarige vrouw is in Almelo door een jongeman aangerand
De 48-jarige vrouw is in Almelo door een jongeman aangerand © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een 48-jarige vrouw is in de nacht van dinsdag op woensdag het slachtoffer geworden van een ernstig zedendelict. Tijdens een nachtelijke wandeling aan de Kolhofsingel pleegde een jongeman de onzedelijke handelingen bij haar.
De vrouw wandelde rond twee uur in de nacht in de omgeving van de Kolthofsingel toen ze werd aangesproken door twee onbekende jongemannen. Toen de vrouw op het bankje zat, begon een van de mannen met het ernstige zedendelict.

Mond snoeren

Daarna nam de man haar mee naar het grasveld langs de Laan van Indië. Bij de bomen ging het delict verder, waarbij bij de vrouw heeft geschreeuwd. De man wist haar de mond te snoeren. 

Wegfietsen

De tweede jongeman is in tussentijd weggefietst en naar de plaats teruggekomen waar de andere man nog met de vrouw was. De aanrander stopte met de handelingen en liep naar het bankje om zijn fiets op te halen. Beide mannen zijn samen in de richting van de spoorwegovergang weggefietst.

Signalement

De dader was ongeveer 24 jaar oud, had een licht getinte huidskleur, droeg een rugzak op zijn rug en sprak in een buitenlandse taal met de andere man. De tweede jongeman was volgens het slachtoffer jonger, vermoedelijk rond de achttien jaar en had een lichtere huidskleur dan de andere man.

Onderzoek gestart

De politie is direct een onderzoek gestart waarbij ook een zedenhond is ingezet. Daarnaast zijn diverse bedrijven in de omgeving van de Kolthofssingel benaderd om hun beveiligingsbeelden af te staan.

Getuigenoproep

Omdat het een drukke weg is, roept de politie getuigen op om zich te melden. De politie hoopt op dashcambeelden waarop het slachtoffer of de mannen te zien zijn. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844, via het digitaal tipformulier of via Facebook van de politie Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.