nieuws

Sportliefhebbers klagen op social media over 'overdosis pokkeherrie' bij FBK Games

Gejuich voor Dafne Schippers, maar klachten over het geluid bij de FBK Games
Gejuich voor Dafne Schippers, maar klachten over het geluid bij de FBK Games © ANP
In Hengelo stond vandaag de 37e editie van de FBK Games op het programma. Maar hoewel er gejubeld werd over de prestaties van bijvoorbeeld Dafne Schippers, werd er ook geklaagd. Op social media regende het berichten over geluidsoverlast.
De FBK Games in Hengelo zijn vanaf dit jaar in een ander jasje gestoken. Het grootste atletiekevenement van Nederland moet aantrekkelijker worden voor publiek. Naast een nieuw topsportconcept is er dus ook meer ruimte voor muziek en festivalelementen.

'Teringherrie'

Maar dat niet iedereen daar blij mee is, bleek de afgelopen uren op social media. 'Het is een mooi atletiekevenement', zo schrijft Rob Oerlemans op Twitter, 'maar als atleten, publiek en zelfs de tv-kijker last hebben van de harde muziek, dan is dit wel een punt bij de evaluatie.'
Pascal Brugmans vraagt zich af of 'teringherrie toevoegen' de manier is om atletiek te moderniseren en qua evenement naar 2018 te brengen. En zo volgden er meer klachten:
Tekst gaat verder onder de tweets.
En de sportliefhebbers zijn niet de enige die hinder ondervonden van de muziek. Ook atleet Luvo Manyonga deed in een interview met de NOS zijn beklag.

'Geen standaard evenement'

Hans Kloosterman, directeur van de FBK Games, is zich bewust van de klachten. "Ja, daar heb ik ook meerdere mensen over gehoord en we zullen de kritiek zeker meenemen in de evaluatie."
Toch lijkt hij er niet erg om te rouwen. "Als je een bepaald evenement wilt neerzetten, dan hoort daar bepaalde muziek bij", zo legt hij uit. "En het klopt dat het nu geen standaard atletiekevenement meer is. Maar dat is de richting waar wij voor hebben gekozen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.