nieuws

Dancefeesten in Deventer synagoge uitgesteld na ontstane ophef

Synagoge Deventer
Synagoge Deventer © RTV Oost / Bart Kieft
De dancefeesten die deze maand gepland stonden in de synagoge in de Golstraat in Deventer, zijn uitgesteld. Dat heeft organisator 24Republic vorige week besloten. "De huidige situatie rondom de synagoge is iets wat wij als organisator van dit evenement niet hebben voorzien", schrijft het bedrijf.
"Daarbij willen wij geenszins partij kiezen en kiezen wij er nu voor een afwachtende houding aan te nemen." 24Republic laat weten de locatie "ten alle tijden met respect te willen behandelen". "We staan als organisator voor behoud van ons cultureel erfgoed."

Op korte termijn geen evenementen

Het voelt voor de organisator niet goed om op korte termijn evenementen te organiseren in de synagoge. "We hebben besloten de geplande evenementen uit te stellen en we hebben dit ook gecommuniceerd naar Ayhan Sahin (ADAS groep) en Tom Fürstenberg (Beth Shoshanna)."
De organisator wacht de uitkomst over de invulling van de synagoge af. Kaarten voor de feesten blijven geldig en kunnen op een nieuwe datum gebruikt worden. Mocht het evenement helemaal geschrapt worden, dan krijgt iedereen geld terug.

Twee feesten

Er stonden twee feesten gepland in de synagoge. De eerste aanstaande zaterdag, dj Johnny 500 was hier de hoofdact. Zijn optreden is nu verplaatst naar club DORST! in Deventer. Op vrijdag 15 juni stond een technofeest gepland in de synagoge. Deventer-dj De Sluwe Vos zou hier optreden.
Vorige maand werd bekend dat de Joodse gemeenschap op 17 juni uit de synagoge moet vertrekken. Gelijktijdig werden de twee dancefeesten aangekondigd. De Joodse gemeenschap gaf destijds aan geen bezwaar te hebben tegen dit soort evenementen in de synagoge.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.