nieuws

FBK-directeur ondanks klachten over 'pokkeherrie' blij met vernieuwing toernooi

De vernieuwing van de FBK Games gaat door. Dat zegt de directeur van het atletiekevenement, Hans Kloosterman. Gisteren kwam er nogal wat kritiek van toeschouwers op de muziek in het stadion, die veel te hard zou staan.
De harde muziek was een van de nieuwe elementen van het evenement, zegt Kloosterman. "Het is sfeerverhogend. De totale beleving wordt erdoor vergroot." De bedoeling was om er meer publiek mee te trekken, en dat lukte in ieder geval.

Gewenning

Maar op sociale media waren er veel klachten over de "overdosis teringherrie". Dat erkent Kloosterman ook: "We kregen veel opmerkingen over het volume. We moeten dat gaan bekijken. Het ondersteunen van sporters met muziek is verrekte lastig. Sporters en Dj's moeten dit vaker doen en aan elkaar gaan wennen. Hoe precies, daar gaan we over nadenken."
De kritiek hoort erbij, zegt Kloosterman. "We hebben een nieuw concept ontwikkeld. Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, kun je verwachten dat je af en toe een klap tegen je kop krijgt."

Beachvolleybal

Volgens hem is de vernieuwing broodnodig. "Bij beachvolleybal en shorttrack zie je al de combinatie met muziek. Ook de atletiek is hard toe aan vernieuwing. Het publiek en ook wij moeten daar aan wennen. Maar als FBK Games willen we voorop lopen. Zodat voor de vernieuwing in de atletiek naar Hengelo wordt gekeken." 

'In 2020 vol stadion'

Uiteindelijk kijkt Kloosterman positief terug op het toernooi. "We hebben een dikke 8 verdient. Er zijn nog wel stappen te maken, maar we hebben echt al slagen gemaakt met het nieuwe concept."
"We hadden veel meer publiek dan eerdere jaren. We gaan voor een volle hut in 2020."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.