Zwolse raad wil dat onderzoek ProRail naar oplossingen Station Stadshagen openbaar wordt

Zorg dat het rapport van het onderzoek naar oplossingen voor het openstellen van Station Stadshagen openbaar wordt gemaakt. Die opdracht  geeft de Zwolse gemeenteraad aan het nieuwe college van Zwolle, dat vanavond wordt gepresenteerd. De gehele raad heeft daarover een motie ingediend.

ProRail kondigde vorige week aan dat het onderzoek, met daarin 42 afgewogen oplossingen, ter inzage komt te liggen. "Dat betekent dat het rapport ergens op een balie bij ProRail komt te liggen", verwacht CDA-raadslid Arjan Spaans, die het voortouw nam in het opstellen van de motie. 

Stemming formaliteit

"Dat is iets anders dan bijvoorbeeld digitaal openbaar krijgen, zodat iedereen het kan delen." Dat is wel wat de Zwolse fracties willen en waarom ze allemaal hun naam onder de motie hebben gezet. Dat maakt de stemming van vanavond een formaliteit.

Vrijdag meldde de Provincie dat Station Stadshagen niet open kan vanwege de te zachte ondergrond. Volgens ProRail zijn er wel degelijk mogelijkheden, bijvoorbeeld door twee machinisten op de trein te zetten waardoor de keertijd korter wordt. ProRail zegde ook toe dat het rapport met 42 overwogen oplossingen ter inzage komt te liggen.

Ministerie I en W

De motie roept het college verder op de situatie onder de aandacht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te brengen, zodat die ProRail ertoe kan bewegen op korte termijn tot een oplossing te komen.

De Zwolse fracties geven de betrokken partijen - gemeenten Zwolle en Kampen en de Provincie - in dezelfde motie complimenten voor de manier waarop de belangen van de inwoners worden behartigd.

Deel dit artikel: