nieuws

Vandaag uitspraak in rechtszaak over moord op Sarah Kolenberg uit Enschede

Achttien jaar gevangenisstraf luidde de eis van het Openbaar Ministerie, een kleine twee weken geleden, in de rechtszaak tegen de verdachte in de zaak rond de moord op Sarah Kolenberg uit Enschede. Vandaag hoort verdachte Jayson D. uitspraak van de rechtbank.
D. ontkent dat hij iets met de moord op Kolenberg te maken heeft. De Enschedese werd 27 augustus 2017 in een plas bloed aangetroffen. Vriendinnen vonden het levenloze lichaam van de vrouw in haar woning aan de Tubantiastraat in Enschede. 
Vandaag uitspraak in moordzaak Sarah Kolenberg
Een player. Zo omschreef justitie de verdachte tijdens de rechtszaak. Een man die zich voordeed als piloot Marciano. Hij zou met tientallen vrouwen het bed hebben gedeeld.

Druppel bloed

De verdachte zou met het slachtoffer een buitenechtelijke relatie hebben. Uit appverkeer tussen de twee is duidelijk geworden dat Kolenberg zwanger is. Zij wees D. aan als vader van de baby. In de auto van D., die verder brandschoon is, is een druppel bloed van Kolenberg gevonden. Volgens D. is die daar gekomen bij een wilde vrijpartij. 
Een schoenafdruk in de plas bloed waarin Kolenberg wordt gevonden, die volgens justitie overeenkomt met de schoenmaat van D., telt niet meer als bewijs omdat het OM achteraf niet meer kan zeggen met welke schoenmaat de afdruk overeen komt. De schoenafdruk is geen bewijs meer.

Chats gewist

De telefoon van Kolenberg en haar laptop waren spoorloos verdwenen. Bij een eerste onderzoek bleek uit de locatiegegevens van het google-account van D. dat hij op zaterdagochtend bij het huis van Kolenberg is geweest. Volgens zijn advocaat om de relatie te verbreken. Daarna heeft hij alle chats met haar gewist.
Maar bij later onderzoek, blijken de locatiegegevens ineens gewist. "Dat gaat niet zomaar", zegt de officier tijdens de rechtszaak. Hij doelt daarmee op opzettelijk wissen.
Volgens het Openbaar Ministerie kan het motief voor de moord liggen in de zwangerschap van Kolenberg. Ze zou hebben gedreigd de familie van D. in te lichten. Tijdens de rechtszaak bleek dat uit onderzoek is vast komen te staan dat D. niet de vader van de baby was. "Maar dat maakt ook niet uit, want hij ging er wel van uit dat hij de vader was. En hij was daar niet van gediend, een kind krijgen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.