Provincie moet molenaars in meer in het zonnetje zetten vindt PvdA

Zet molenaars in het zonnetje en geef ze de erkenning die ze verdienen. Die oproep deed de Overijsselse PvdA-fractie tijdens een debat over oude ambachten, in het provinciehuis in Zwolle.

"Molenaars zijn uitgeroepen tot Immaterieel Erfgoed, ik vind dat iets om bij stil te staan", zegt Statenlid Annemieke Wissink. "Er zijn talloze vrijwilligers die zich in de provincie inzetten voor behoud van dit erfgoed. Dat is belangrijk voor onze cultuurhistorische waarde, toerisme, ons landschap. Ik vind dat die mensen een pluim verdienen."

"Er is redelijk aandacht voor molens, maar dat mag altijd meer. Zeker als er zoiets heugelijk is gebeurd als dat ze uitgeroepen zijn tot immaterieel erfgoed."

Wissink wil dat molenaars op het provinciehuis in het zonnetje worden gezet. Zouden ze daar blij van worden? "Ik denk het wel ja. Het is de erkenning voor je hobby, voor waar je dagelijks mee bezig bent. Dan lijkt de dit altijd welkom."

Of, gaat het om meer geld voor de molens en molenaars? "Extra geld hoeft alleen als het nodig is, maar ik heb daarvoor nog geen signalen ontvangen. Maar de erkenning is vooral heel belangrijk."

Meer over dit onderwerp:
Molen provincie overijssel pvda Nieuws
Deel dit artikel: