Stichting Sterevenementen Haaksbergen niet in cassatie tegen veroordeling Monstertruckdrama

De Stichting Sterevenementen Haaksbergen gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Die veroordeelde de organisatie van het evenement in 2014, waarbij een monstertruck het publiek inreed, vorige maand in hoger beroep voor haar rol. De stichting legt zich neer bij die uitspraak en stapt dus niet naar de Hoge Raad.

"De stichting is van mening dat tijdens de rechtsgang alles gezegd is wat gezegd moest worden", zegt advocaat Van Ardenne, die de stichting bijstaat. "Omdat de stichting goed heeft geluisterd naar de slachtofferverklaringen, heeft zij besloten omwille van de rust voor de slachtoffers en nabestaanden niet in cassatie te gaan."

Zowel de rechtbank als het gerechtshof veroordeelden de stichting tot een voorwaardelijke boete van 25.000 euro. Stichting Sterevenementen is inmiddels gestopt met het organiseren van alle evenementen in Haaksbergen, omdat de naam van de stichting 'besmet' was geraakt door het drama. Er zou altijd een link worden gelegd met het monstertruckdrama. Sterevenementen organiseerde 25 jaar lang activiteiten in Haaksbergen.

Deel dit artikel: