nieuws

Fietsen gestolen van deelnemers Alpe d'HuZes: "We waren in shock"

Het was een grote schok vanmorgen voor team Dinja uit Rijssen. Bij aankomst bij de caravan bleken twee van de zes fietsen gestolen, met die fietsen zouden ze vandaag de Alpe d'Huez bedwingen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.
"Vier fietsen stonden in de caravan, de twee die gestolen zijn stonden buiten met goede sloten erop, die zijn waarschijnlijk doorgeknipt", vertelt Martijn Ligtenberg, de broer van de in augustus overleden Dinja Otten uit Rijssen. 
"We zijn erg geschrokken, de fietsen waren speciaal aangeschaft voor de Alpe d'HuZes en het was de laatste wens van mijn zus om deze tocht te fietsen." 

Wel van start

De twee teamleden konden alsnog beginnen aan de loodzware tocht. "De overbuurman heeft ons een extra fiets geleend en een van de vrienden had een fiets over. Zij gaat de Alpe D'HuZes lopen. De fiets van de buurman is inmiddels wel kapot, ze staan nu bij een servicepunt in de hoop dat het gerepareerd kan worden."
Volgens Martijn zijn er de afgelopen dagen meer fietsen gestolen. "Maandag werd er al gewaarschuwd dat er meerdere fietsen waren gestolen."
TV Oost doet vandaag live verslag van de Alpe D'HuZes op de site en tv. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.