nieuws

Ondernemers Enschede: "We verliezen geld door uitblijven koopzondag"

Binnenstad van Enschede
Binnenstad van Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Ondernemers in Enschede krijgen het benauwd: ze staan te springen om een wekelijkse koopzondag, maar door de langdurige collegeonderhandelingen is die er nog steeds niet. De PVV doet nu een poging om het al eerder voor elkaar te krijgen.
Het leek allemaal in kannen en kruiken: elke week koopzondag in Enschede. Niet zo gek, want bijna alle politieke partijen hadden het prominent in hun verkiezingsprogramma staan.

Ontslagen en omzetderving

Bijna drie maanden na de verkiezingen is er nog geen nieuw college en geen koopzondag. En dat heeft grote gevolgen, aldus Joost Tiemersma van de ondernemersvereniging van Woonplein Enschede.
Joost Tiemersma - Woonplein Enschede
De inkomsten die ze mislopen hebben grote gevolgen, aldus Tiemersma. Ook de ondernemers uit de binnenstad, die zijn verenigd in Winkelhart Enschede, hebben al aan de bel getrokken. Enschede profileert zich met de koopzondag, ook buiten de regio, maar de onzekerheid begint ook daar parten te spelen. Tiemersma over de gevolgen. 
Joost Tiemersma - Woonplein Enschede
Ondernemers krijgen het benauwd en de PVV dient een motie in om de koopzondag erdoor te krijgen, maar of dat gaat lukken is de vraag. Tiemersma betwijfelt het, omdat hij gepolst heeft bij de politieke partijen in onderhandeling en daarbij géén garanties kreeg. Hoe dan ook, is Tiemersma blij met het voorstel van de PVV. 
Joost Tiemersma - Woonplein Enschede
Er is ook een andere kant van de medaille. De SP maakt zich zorgen over de gevolgen van een wekelijkse koopzondag voor de kleine ondernemers. Maxim van Luttikhuizen, fractievoorzitter, wil dat - als de wekelijkse koopzondag er komt - er onderzoek gedaan wordt naar de situatie van die kleine ondernemer. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.