nieuws

Laaiende chroom-6-slachtoffers sturen boze brief aan Defensie

Laaiende chroom-6-slachtoffers sturen boze brief aan Defensie
Laaiende chroom-6-slachtoffers sturen boze brief aan Defensie © RTV Oost
Een stichting die de belangen van chroom-6-slachtoffers behartigt, is laaiend op het ministerie van Defensie. Deze mensen, die ooit werkten in onderhoudswerkplekken van het leger en daar ziek werden, vinden de deze week bekendgemaakte compensatieregeling van Defensie schandalig. Ze willen een betere regeling die recht doet aan het leed dat hun is aangedaan.
Daarom schreven ze een open brief aan Defensie en de vakbonden. Het gaat om vele honderden oud-werknemers van zogenoemde POMS-sites, waar NAVO-legermaterieel decennialang werd onderhouden met de giftige stof chroom-6 zonder dat de werknemers voldoende bescherming kregen. Velen werden daarvan ziek of stierven eraan.
Defensie presenteerde deze week een compensatieregeling die echter veel ziekten uitsluit en volgens de slachtoffers een schijntje is. Volgens de stichting worden de zieke oud-werknemers opnieuw geschoffeerd en met een fooi weggestuurd. In Overijssel werd er met chroom-6 gewerkt op het NAVO-depot in Vriezenveen en op de Vliegbasis Twenthe. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.