Nightskate Twente loopt al zo'n twintig jaar op rolletjes

Zo'n zeventig deelnemers trekken wekelijks op vrijdagavond de rolschaatsen, inline-skates en skeelers aan en doen mee aan de Nightskate Twente.

Dit seizoen heeft de organisatie vijftien tochten door Twente uitgezet. Elke vrijdagavond (bij droog weer) start om 20.00 uur een tocht vanaf station Hengelo. Iedereen op skeelers, inline-skates en rolschaatsen kan meerijden. 

Alle leeftijden

Ab was er vanavond niet bij. De nestor van de nightskate is met 72 jaar de oudste deelnemer. De jongste deelnemer was er wel, Tian Tian. Het is het tweede seizoen dat de negenjarige meedoet. Helemaal zeker weet Jan Land van de Stichting Nightskate Twente het niet maar met tussenpozen en een paar uitstapjes naar Enschede wordt de nightskate al zo'n twintig jaar elke vrijdagavond van mei tot en met september in Hengelo gehouden.

Begeleiding

De stoet skaters wordt voorafgegaan door een politiewagen en vrijwilligers van de stichting zetten kruispunten af zodat de sportievelingen nauwelijks hoeven te stoppen. Halverwege de twee uur durende tocht is er een pauze met een flesje water. De gemiddelde afstand per avond is ongeveer 25 kilometer. 

Meedoen

Opgeven voor de Nightskate is niet nodig en de deelname is gratis. "Hoe meer zielen hoe meer vreugd", voegt Jan Land er aan toe. "Tijdens de eerste rit dit seizoen hadden we meer dan honderd skaters, met een beetje basiskennis kan je al meedoen". 

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo hengelo Nieuws
Deel dit artikel: