nieuws

Onderzoek naar verdwenen dure karper uit Twentekanaal

De Karper Sportvisserij Nederland regio Oost is een onderzoek gestart naar mogelijke diefstal van een rijenkarper uit het Twentekanaal. De vis zou zijn overgezet naar afgesloten water. Het overzetten van karpers is volgens de KSN strafbaar.
De KSN Regio Oost ontdekte de diefstal door een foto op Facebook. Op de foto is een man te zien die poseert met een rijenkarper. De vis werd herkend, want de karpervereniging heeft de karper zelf uitgezet en gemonitord.
Rijenkarpers zijn grote vissen en kunnen, afhankelijk van het gewicht, voor veel geld worden verkocht. De gestolen vis zou ongeveer 500 tot 1000 euro kosten. Een woordvoerder van de KSN regio Oost vermoedt overigens niet dat dat de reden is geweest voor de diefstal. 
De KSN zet vaker karpers uit in het Twentekanaal. Vorig jaar november werd nog 400 kilo aan levende karpers uitgezet. Dat is nodig om de karperstand in het kanaal op peil te houden.
Volgende week gaat de karpervereniging om tafel met de politie. De KSN regio Oost vermoedt dat de man nog meer karpers heeft gestolen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.