Quick'20 herrijst uit de dood en stelt tegen Halsteren lijfsbehoud veilig

Quick'20 heeft op knappe wijze lijfsbehoud veiliggesteld. In de return tegen Halsteren leek de ploeg van Michel Steggink op weg naar degradatie, maar dankzij een ijzersterke comeback werd na verlenging het verblijf in de 3e divisie met een seizoen verlengd: 4-2.
In een aftastende eerste helft had Quick'20 het lichte overwicht, maar tot grote kansen leidde dat aanvankelijk niet. Het waren de bezoekers die zeven minuten voor rust op voorsprong kwamen. Abdoe Abdendi, die pas op het laatste moment aan de basiself werd toegevoegd, stifte knap de 0-1 binnen.

Sterker Quick

Vlak na rust leek het doek te vallen voor de thuisploeg toen diezelfde Adbendi voor de 0-2 zorgde. Quick'20 gaf niet op en kwam vrij snel op 1-2. Het had daar wel de hulp van de bezoekers bij nodig, want Jeroen Berendonk schoot de bal op een bizarre manier in eigen doel. Een kwartier later kwam Quick'20 langszij toen invaller Alessio Pinna met een laag schoot de 2-2 binnen werkte. De thuisploeg had een doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen en via Jan Willem Kamp slaagden de Oldenzalers tien minuten voor tijd in die opzet: 3-2.

Eenrichtingsverkeer

Ook in de verlenging bleef Quick veruit de betere ploeg en vloeiden de krachten weg bij Halsteren. De thuisploeg raakte in de eerste verlenging nog de paal, maar in de tweede verlenging viel het bevrijdende doelpunt wel. Kamp kopte op aangeven van invaller Korkis de 4-2 binnen en zorgde er daarmee voor dat de club uit Oldenzaal ook volgende seizoen in de 3e divisie speelt.

Quick'20 - Halsteren 4-2 (na verlenging)

0-1 Abdoe Abdendi (38)
0-2 Abdoe Abdendi (48)
1-2 Jeroen Berendonk (eigen doelpunt/50)
2-2 Alessio Pinna (64)
3-2 Jan Willem Kamp (80)
4-2 Jan Willem Kamp (107)