nieuws

Het duurde even, maar ook de Kop van Overijssel krijgt een zonnepark

De lege kavel aan de Eekstraat waar het zonnepark in Oldemarkt moet kome
De lege kavel aan de Eekstraat waar het zonnepark in Oldemarkt moet kome © Simon Dirk Terpstra
De Kop van Overijssel krijgt toch een zonnepark. Inwoners van Oldemarkt hebben het initiatief genomen voor de bouw van een klein zonnepark op een lege kavel op bedrijventerrein de Boterberg.
Het plan werd maandagochtend aangeboden aan wethouder Oene Akkerman van Steenwijkerland. De gemeente moet de bouw nog wel goedkeuren, maar dat lijkt meer een formaliteit.
Twee jaar geleden wilde de gemeente een groot zonnepark bouwen bij Steenwijk, maar na stevig protest van omwonenden en procedurefouten ging het plan niet door. Een jaar later bleek er weinig draagvlak voor de komst van een zonnepark bij Steenwijkerwold.

Energiecoöperatie

Het plan bij Oldemarkt maakt nu veel meer kans, omdat het initiatief bij de bewoners van het dorp zelf vandaan komt. Ze hebben daarvoor een energiecoöperatie opgericht. Volgens voorzitter Hans Schiphorst is er inmiddels breed draagvlak in het dorp voor het zonnepark.

400 panelen

Gestart wordt met 400 zonnepanelen. "Maar misschien breiden we het park op den duur wel uit", aldus een optimistische voorzitter van Energie Coöperatie Oldemarkt (ECO).
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.