Vandaag beslissing over tbs: komt moordenaar van Alide van Eerten uit Zwolle vrij?

De rechtbank bepaalt vandaag of de moordenaar van de Zwolse Alide van Eerten op vrije voeten komt. Of dat hij onder behandeling blijft bij het Forensisch Psychiatrisch Centrum Oostvaarderskliniek. Het gaat om Peter de V. die Alide van Eerten op oudejaarsavond 1994 met meerdere messteken om het leven bracht.

De zaak werd begin april aangehouden, omdat een getuige-deskundige van de kliniek niet op was komen dagen. Volgens de officier van justitie had die de uitnodiging waarschijnlijk over het hoofd gezien. 

De V. zal zelf aanwezig zijn bij de zitting. Dat was bij de zitting in april niet het geval, maar zijn advocaat kondigde toen aan dat De V. er bij een volgende zitting wel bij zou zijn. 

De man werd halverwege jaren '90 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs voor het doodsteken van zijn vriendin Alide.

Ze had hem laten weten een andere vriend te hebben, waarna hij door het lint ging. Hij gooide z'n vriendin tegen de verwarming en stak haar meermalen in hoofd en borst. Ze werd een aantal dagen erna gevonden door haar vader.  

Vandaag bekijkt de rechter of de tbs-maatregel van de inmiddels 48-jarige dader verlengd moet worden.

Deel dit artikel: