nieuws

Kortste fietspad van Nederland in Haaksbergen na week alweer opgedoekt

Het kortste stukje fietspad van Nederland is na week alweer opgedoekt
Het kortste stukje fietspad van Nederland is na week alweer opgedoekt © Facebook
Het was het kortste fietspad van ons land. Maar nadat het op internet mikpunt vormde van hoon en spot heeft de gemeente Haaksbergen er na een week alweer een einde aan gemaakt. “Formeel klopte het wel, maar het zorgde voor verwarring", zegt een gemeentewoordvoerder.
Onder het motto dat humor soms op straat ligt, circuleert er momenteel een foto op Facebook van een bizarre verkeerssituatie in Haaksbergen. Daarbij gaat het om een stukje fietspad dat welgeteld een vluchtheuvel lang is.

Mini-fietspad

Het mini-fietspad ligt aan een van de toegangswegen naar het bedrijvenpark Stepelo in Haaksbergen. Aan het begin van de vluchtheuvel stond tot voor kort een verkeersbord dat het fietspad begint, aan het eind van deze middengeleider een bord dat het weer eindigt.

Honderden reacties

Een foto ervan dook vervolgens op op de veelbekeken Facebookpagina 'Humor in het verkeer en op straat' en leverde honderden reacties op.
De borden hebben er slechts een kleine week gestaan, want vlak voor het weekeinde werden ze in opdracht van de gemeente Haaksbergen alweer verwijderd.

Verwarrend
Volgens een gemeentewoordvoerder waren de borden vooral bedoeld om te voorkomen dat auto’s het veelbesproken stukje weg in zouden rijden.

“De borden klopten formeel wel als je als fietser de Hengelosestraat kruist en het industrieterrein oprijdt. Maar omdat het zo’n kort stukje is en de fietsroute nog niet verder doorloopt, hebben we besloten om deze borden voorlopig weg te halen. Het zorgde voor verwarring”, aldus de zegsman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.