nieuws

Winnaar gezocht: winnende lot van één miljoen belastingvrij is in Zwolle verkocht

Winnaar gezocht: winnende lot van één miljoen belastingvrij is in Zwolle verkocht
Winnaar gezocht: winnende lot van één miljoen belastingvrij is in Zwolle verkocht © Thinkstock / SIphotography
Het winnende staatslot is verkocht in Zwolle. De gelukkige, die zich nog niet gemeld heeft, krijgt een miljoen euro op de rekening gestort.
Het staatslot is verkocht bij Tabakshop Mensink in Zwolle. En nee, dat is niet de geluksmakelaar. "Dat woord mag ik niet gebruiken", zegt eigenaar Joop Mensink, doelend op het 'g-woord'. Dat woord is vastgelegd door een concurrerend verkooppunt in Diezerpoort, vertelt hij.

Stoel
Mensink kreeg vanochtend te horen dat het winnende lot in zijn winkel was gekocht. "Iemand van de loterij kwam binnenlopen, ik ken hem wel", aldus Mensink. "Hij pakte een bureaustoel en zei; ga zitten. Ik heb goed nieuws. Het winnende lot is hier verkocht". 
Eén miljoen euro, dus. Belastingvrij. Vorig jaar won één van zijn klanten twee ton, waar Mensink van meeprofiteerde. "De winnaar nam mij mee uit eten in Den Haag, op zijn kosten uiteraard". Dit jaar Ibiza? "Wie weet", aldus de eigenaar.

Winnaar gezocht
Aanstaande vrijdagochtend organiseert de lotenverkoper een feestje voor de winnaar. Tenminste, als de winnaar zich meldt. "Ik heb al een bericht op Facebook gezet, ik ga ervan uit dat de winnaar van zich laat horen".  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.