nieuws

Nieuwe voorstellingen 'Storm over Beulaeke': "Alles wordt anders"

Nieuwe voorstellingen van 'Storm over Beulaeke' gaan binnenkort van start. Dit jaar niet in het theater, maar in de buitenlucht van Giethoorn.
Iedereen uit de Kop van Overijssel kent het treurige verhaal van het arme dorpje Beulaeke. Bij de hevige najaarsstorm van 1776 braken de dijken van de Zuiderzee. Het land werd overspoeld en het dorp verdween in wat nu de Beulakerwiede is.
De musical over de storm bleek vorig jaar erg populair: theater De Meenthe in Steenwijk was keer op keer uitverkocht. Dit jaar wordt op een bijzondere locatie in Giethoorn een openluchttheater gebouwd, waar de volgende editie van de musical zal plaatsvinden.
Een musical houden in de buitenlucht, dat doe je niet zomaar. Regisseuse Jet Pit legt uit wat er dit jaar anders gaat.

Verhaallijnen

"Als eerste hebben we de verhaallijnen wat duidelijker gemaakt, niet alles werd vorig jaar door iedereen begrepen. In de voorstelling van vorig jaar zat een zwangere vrouw en dit jaar gaat het kind daadwerkelijk geboren worden. In het verhaal wordt dit heel belangrijk, er zit echt ontwikkeling in de karakters."
"Dit jaar is de voorstelling voor het eerst buiten en hier maken we ook gebruik van. We proberen het dynamischer te maken. Eerst was er veel stilstand en nu is er meer beweging. Dit maakt het over het geheel gezien veel leuker."

Uitbeelden

"We gaan ook veel meer uitbeelden. Dat je iets uitbeeldt in plaats van dat je het werkelijk doet, dat maakt het heel erg open. Het publiek kan dan zijn eigen fantasie houden en iedereen ziet andere dingen."
"Dit jaar zijn we gezamenlijk een weekend naar Giethoorn geweest. Hier heb ik de acteurs laten varen. Dit was voor hen niet alleen goed om zich in te leven in de rol, ze hebben ook al echt geoefend voor publiek. Tijdens het varen zijn ze al zingend gespot door verschillende toeristen. Tijdens de voorstelling zal het punteren ook weer terugkomen."

Giethoorn
"En de allerlaatste verandering: Het is midden in een woonwijk, in het dorp zelf. Je vraagt nogal wat van de bewoners van Giethoorn. Maar ze omarmen het echt. Wanneer we iets vragen, is het meteen JA! Het enthousiasme zit er dus al behoorlijk in. De spanning ook, maar dat komt wel goed!"
De 'Storm over Beulaeke' wordt dit jaar opgevoerd op 27, 28 en 29 juni en op 6, 7 en 8 juli in Giethoorn.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.