FC Twente verkoopt deel club aan trouwe ondernemers

FC Twente verkoopt een deel van de club aan ondernemers uit de regio. Vanavond zijn zij bijeen in De Grolsch Veste om te praten over de constructie waarmee de club geld ophaalt.

De club uit Enschede zit op zwart zaad. Directeur Erik Velderman doet een beroep op investeerders om FC Twente zo snel mogelijk terug te laten keren naar de Eredivisie.

Gulle gevers

Deze ondernemers in de zogenoemde garant-groep, die een minderheidsbelang nemen in de club, zijn geen onbekenden. Ze ondersteunen FC Twente financieel al langer. Daarnaast zijn ook dertig andere ondernemers aangeschreven die de club een warm hart toedragen.

"Het is een goede investering voor heel Twente", meent ondernemer Hennie Visscher van Havi Travel. "Dan hopen we dat we weer meer mensen het stadion in krijgen, zodat de lol weer terugkomt."

Rutten

Om het belang van de investeringen te onderstrepen zou ook Fred Rutten, de nieuwe technische man in de Raad van Commissarissen, aanwezig zijn bij de bijeenkomst. "Hij moet het vertrouwen zien te winnen. De club doet dit niet uit weelde en heeft simpelweg kapitaal nodig om een elftal te formeren in de eerste divisie", aldus FC Twente-watcher Tijmen van Wissing.


Gemeente Enschede
Naast de problemen op het sportieve vlak moet FC Twente dit jaar voor het eerst aflossen op de garantstelling van de gemeente Enschede. De club moet komend seizoen 3,1 miljoen euro aflossen, plus een risicopremie van 400.000 euro. Dat laatste is nodig, omdat het geld van de gemeente anders ongeoorloofde staatssteun zou zijn.

Opschorten

FC Twente is in gesprek met de gemeente om de betaling op te schorten. De gemeente wil nog niet reageren op de verse plannen van de club. Ze wachten eerst de bijeenkomst af, aldus een woordvoerder van de verantwoordelijk wethouder Eelco Eerenberg.

Deel dit artikel: