Dimitri claimt de titel: ligt het kortste fietspad weer in Tuk?

Een fietspad in Haaksbergen was gisteren even landelijk nieuws. Het 'kortste fietspad van Nederland' werd vorige week in gebruik genomen, dagenlang bespot op social media en na een week weer opgedoekt. "Dus wij hebben de titel weer terug?" vraagt Dimitri van de Put uit Tuk zich lachend af.

Nog geen twee meter
Door de berichtgeving van gisteren over het fietspad in Haaksbergen borrelde bij Dimitri van de Put een oude verwondering boven. Want toen hij vier jaar geleden in Tuk (onder de rook van Steenwijk) kwam wonen, had hij met verbazing het fietspad van de Bergsteinlaan naar de Tukseweg bekeken.

"Volgens mij staan die borden nog geen twee meter uit elkaar. Wie verzint zoiets, hè? Die mannen die dit hebben aangelegd moeten zich toch helemaal kapot hebben gelachen."

Titel geclaimd
Hoe lang het fietspad er al zo ligt weet hij niet, maar hij weet wel waar het vandaan komt. Door dat paaltje in het midden: "Vroeger was dit een doorlopende weg, maar dat is op een gegeven moment afgesloten."

Waarom ze er dan een fietspad van hebben gemaakt? "Geen idee. En weet je, in het begin wist ik niet wat ik zag. Nu rijd ik er vijf keer op een dag langs en het valt me niet eens meer op."

Na het nieuws van gisteren besloot Van de Put op Twitter de titel 'Kortste fietspad' te claimen. Met een knipoog uiteraard: "Maar als iemand roept dat ze een korter fietspad kennen, kom ik met de meetlat langs."
Meer over dit onderwerp:
fietspad tuk steenwijk Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: