Sabine Uitslag filmt exotische verschijning in tuin: voortvluchtige mini-kangoeroe in kraag gevat

Voormalig Kamerlid Sabine Uitslag is op het gebied van flora en fauna toch wel wat gewend in de tuin van haar landelijk gelegen woning in de uiterwaarden van Welsum. Maar een mini-kangoeroe – een zogenoemde wallaby – die door de tuin hopt? “Dat is toch wel heel erg bizar.”

Sabine Uitslag zat tot voor enkele jaren geleden namens het CDA in de Tweede Kamer. Omdat ze die functie combineerde als zangeres van haar eigen band Spinrock werd ze al snel de rockdiva van het CDA genoemd.


'Bobo's in the bush'

Tegenwoordig is ze voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. In de lommerrijke tuin bij haar woonboerderij in Welsum, onder de rook van Deventer, komt ze weer tot rust. Typisch gevalletje van ‘bobo’s in the bush’.


Grote haas
Ze wist niet wat ze zag toen ze gisteren ineens iets zag rondscharrelen bij haar boerderij. “Ik had de kinderen van school gehaald. Dichtbij huis zag ik ineens iets op de weg zitten. Ik dacht nog: wat is dat? Het leek wel een enorme grote haas. Maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat het dus een soort kangoeroe was.” Een wallaby om precies te zijn.


Mak schaap
Het dier bleek zelfs zo mak als een schaap. De in Westerhaar geboren en in Vriezenveen opgegroeide Sabine Uitslag: “Toen ik uit mijn auto stapte om het te filmen, bleef-ie rustig zitten. Pas op het allerlaatste moment hopte hij weg.”


Exotische verschijning
Omdat er op dat moment geen circus in het dorp was, had ze al een vermoeden waar de exotische verschijning vandaan kwam. “Een buurman houdt allerlei bijzondere dieren. Alpaca’s, albino emoes. Toen ik mijn filmpje op de buurt-app zette, kwam al snel inderdaad de bevestiging.”


In kraag gevat
De buurman heeft de voortvluchtige wallaby gisteren weer in de kraag kunnen vatten. “Ze zijn vliegensvlug en nogal lastig te vangen, maar ik kreeg een bericht dat de buurman ‘m toch weer heeft weten te vangen. Ik weet niet eens hoe: met een net of met de hand. Hoe dan ook, hij zit weer veilig ‘achter de tralies’.”

Meer over dit onderwerp:
Welsum Westerhaar Vriezenveen Nieuws
Deel dit artikel: