nieuws

"Shit": inbreker laat ontlasting lopen na beet van politiehond in Zwolle

"Shit": inbreker laat ontlasting lopen na beet van politiehond in Zwolle
"Shit": inbreker laat ontlasting lopen na beet van politiehond in Zwolle © Thinkstock / AH86
"Shit". Dat moet de man gedacht hebben die gisteravond door een politiehond in zijn been was gebeten na een mislukte inbraak in Zwolle. De woning waar de verdachte uit kwam, was volledig overhoop gehaald. Zijn kompaan werd ook in de boeien geslagen.
Toen een buurtbewoner zag dat er met zaklampen werd geschenen in de woning van de buren, rook hij onraad en belde de politie.

Zaklamp
Het voorgevoel van de buurtbewoner bleek terecht; inbrekers waren bezig om de hele woning overhoop te halen. Toen even later de politie op de stoep stond, sloeg de paniek toe bij de inbrekers.
Zij gooiden een grote bloempot door de ruit van de woonkamer. Eén van de inbrekers sprong door het gat en rende weg. Tevergeefs; de politiehond bleek veel sneller.

Natte broek
Het dier beet de wegrennende verdachte in zijn been. De verdachte schrok zich een hoedje en liet zijn ontlasting lopen. Hij droeg inbrekershandschoentjes en sinds de arrestatie dus ook een natte broek.
De andere verdachte probeerde de andere kant op de vluchten. Daar stond een groep agenten klaar om de man in de kraag te vatten. Hij hield het wel droog. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.