Expeditie Oost: Kari's Knekkebrød, home made op Den Alerdinck in Laag Zuthem

Het begon als een combinatie van hobby en idealisme. Een paar maanden later is er sprake van een succesvolle lancering van een gezonde regionale cracker, Kari’s Knekkebrød. Geproduceerd op Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem.

"Het is een idee van mijn vrouw Kari. Zij is afkomstig uit Noorwegen en bakt al jaren, in onze woonplaats Heino, haar eigen crackers", aldus Patrick Roozemond, initiatiefnemer Kari’s Knekkebrød.

Welkom

"Kari en Patrick kwamen hier met het idee om de crackers te produceren in een nog op te richten leerbedrijf. Dat soort initiatieven waardeer ik enorm. Aangezien er op het landgoed nog een keuken met bijbehorende ruimten beschikbaar was, heb ik ingestemd met de ideeën rondom de productie van de crackers", aldus Wouter Koning, eigenaar van Landgoed Den Alerdinck.

Enthousiast

"We zijn nu een aantal maanden met een stel jongeren hier aan het werk en het bevalt enorm. Het werk is écht leuk. De crackers zijn gezond en lekker. Zelf geef ik de voorkeur aan de maïscrackers", aldus een enthousiaste werkneemster, Katalin Nijland uit Nieuw Heeten.

Deel dit artikel:

Reageren