Buurtbewoners Rode Dorp Deventer: "Ons zwembad gaat niet weg"

Wesley de Vries en zijn vrouw Wendy uit Deventer zijn verbaasd en teleurgesteld. Het zwembad dat ze in april in hun wijk het Rode Dorp plaatsten, zorgde ruim tweeënhalve maand voor plezier voor de buurtkinderen. Tot vorige week, toen de gemeente roet in het eten gooide.

"Op donderdag kwam er iemand van handhaving langs. Aan hem heb ik verteld hoe het zit", vertelt Wesley, initiatiefnemer van het zwembad. "Er is overdag altijd een toezichthouder bij het zwembad. 's Avonds gaat het trapje eruit en wordt het bad bedekt met een afdekzeil."

Toch weg

De handhaver ging akkoord. "Maar toen stond de volgende dag een aantal buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) voor de deur. Zij  vertelden dat het zwembad op zondag moest zijn verwijderd", zegt de initiatiefnemer.

Zo niet, zou de gemeente het bad maandag zelf weghalen.

Niet zonder slag of stoot

"Je kunt mij niet zomaar even komen vertellen dat ons zwembad weg moet. Daarom hebben we toen de krant gebeld, om aandacht te krijgen", zegt de buurtbewoner. "Het zwembad is een ware uitkomst voor de kinderen in deze buurt. Niet iedereen kan een dagje zwembad betalen."

Wesley en Wendy namen weer contact op met de gemeente en vertelden dat wanneer het zwembad zou worden weggehaald, dat waarschijnlijk niet zonder slag of stoot zou gaan. "We zijn een hechte buurt: iedereen steunt elkaar."

Onzeker

Het gemeentebezoek bleef uit en tot op heden staat het zwembad nog gewoon op zijn plek. Wat er nu gaat gebeuren weet Wesley niet.

"Donderdag heeft mijn vrouw een gesprek met de gemeente. Daar wordt de uiteindelijke beslissing gemaakt. In het ergste geval moet het zwembad weg, maar we hopen dat hij mag blijven staan of desnoods een stukje moet worden opgeschoven."

Meer over dit onderwerp:
Deventer Rode Dorp zwembad buurt Landstraat Nieuws
Deel dit artikel: