nieuws

Ondernemers centrum Ommen bundelen krachten

Ondernemers centrum Ommen bundelen krachten
Ondernemers centrum Ommen bundelen krachten © RTV Oost / Rogier van den Berg
Ondernemers in Ommen willen per 1 januari 2019 de Stichting Ondernemersfonds Centrum Ommen oprichten. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om voor de financiering van het Ondernemersfonds reclamebelasting in te voeren.
Bij een Ondernemersfonds leveren alle ondernemers binnen een bepaald gebied een financiële bijdrage. Het geld wordt ingezet voor activiteiten, evenementen of projecten die bijdragen aan de vitaliteit van het winkelgebied. Om het centrum Ommen verder te versterken, hebben ondernemers en de gemeente het actieplan centrumontwikkeling Ommen opgesteld. Eén van de punten uit het actieplan is het organiseren van een Ondernemersfonds voor het winkelgebied.

Ondernemersfonds

Wethouder Bart Jaspers Faijer: "Met behulp van de middelen in het fonds wil de stichting ons mooie centrum economisch versterken en meer bezoekers trekken." Om het fonds te kunnen financieren, willen de partijen reclamebelasting invoeren voor alle ondernemers in het centrumgebied, aan de overzijde van de Vecht en langs de Schurinkstraat. Het belastingtarief wordt berekend op basis van de WOZ-waarde van het pand. Het college van B&W vraagt nu aan de gemeenteraad om dit op te nemen in de gemeentelijke belastingverordening.

Enthousiast ontvangen

Willem Legebeke van de Handelsvereniging Ommen: "We hebben op een prettige manier met elkaar samengewerkt en zijn blij met het mooie resultaat. We richten ons nu met elkaar op een economisch vitaal centrum."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.