nieuws

Almelose Ruiterdagen zijn niet alleen sport, maar ook veel gezelligheid

In Almelo zijn vanmorgen de Almelose Ruiterdagen van start gegaan. De eerste dagen zijn de pony's aan de beurt, daarna volgen de paarden. De Ruiterdagen worden voor de 52-ste keer gehouden en duren tot en met volgende week zondag.
Vlak naast het wedstrijdgedeelte is een camping ingericht. Tientallen vrachtwagens, trailers, campers en caravans hebben er gisteren al een plekje gevonden. Zo is ook de bekende Anky van Grunsven in Almelo neergestreken. Haar kinderen doen mee aan de wedstrijden met pony's.

'Tussen het stro'

De 52-jarige Bob Faber uit Heerde heeft net zijn tanden gepoetst en begint aan de koffie. "Ik heb heerlijk geslapen tussen het stro in de trailer van mijn pony", zegt hij. "Mijn vrouw wilde er niet bij in, dus als er nog een dame is die zich geroepen voelt.....ze is welkom", lacht hij.
De eerste wedstrijd is vanmorgen om 10.00 uur. De komende dagen zijn er allerlei onderdelen te beleven bij de Almelose Ruiterdagen. Het sportieve aspect is natuurlijk belangrijk, maar de gezelligheid speelt zeker ook een rol. "Vanavond lekker barbecueën met z'n allen", werd vanmorgen al geroepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.