Leren en ervaren op het kennisfestival in Deventer

Het grootste kennisfestival van Nederland vond vandaag plaats in Deventer. Bestuurders van zowel grote als kleine bedrijven kwamen langs om te luisteren naar lezingen, te mediteren en te netwerken.

"Het is niet zozeer dat je hier wat leert, je ervaart hier", zegt Guus Vrauwdeunt van Saxion. "Ik ervaar dat veel mensen hier aangeven dat ze openstaan voor verandering. Dat geef mij ook weer energie voor het verbeteren van mijn organisatie."

Lezingen van BN'ers

Over het hele festivalterrein zijn verschillende podia te vinden waar lezingen worden gegeven. Onder andere Özcan Akyol gaf een lezing over leiderschap. "Erg interessant", zegt een enthousiaste bezoeker. "Je hoort elke keer weer nieuwe dingen en je krijgt handige tips mee."

tekst gaat verder onder het audiofragment

Verslaggever Teun van der Velden op het kennisfestival in Deventer

Verslaggever Teun van der Velden op het kennisfestival

Inspiratie

Niet alleen leren, ook inspiratie opdoen is een belangrijk thema tijdens het festival. "Ik hoop hier vooral inspiratie op te doen, hoe ik bijvoorbeeld dingen anders kan doen binnen de organisatie en wat de impact daarvan is", zegt John Lucien van de gemeente Groningen.

Mediteren met collega's

"Het is wel een beetje een gek gezicht", zegt een voorbijganger. In een tent liggen zo'n twintig volwassenen te mediteren. "Het schijnt dat je goed tot rust komt, maar ik doe het dan toch liever thuis." 

Een organisator komt vertellen waar het mediteren belangrijk voor is: "Je komt tot rust en hebt een moment voor jezelf. Zo krijg je nieuwe energie en kan je weer harder aan het werk." 

Meer over dit onderwerp:
Kennisfestival Deventer Nieuws
Deel dit artikel: