nieuws

Jongen (17) aangehouden voor ernstig zedenmisdrijf in Almelo

Jongen aangehouden voor zedenmisdrijf
Jongen aangehouden voor zedenmisdrijf © iStock
Een 17-jarige jongen uit Almelo is vanochtend aangehouden voor betrokkenheid bij de aanranding van een 48-jarige vrouw in Almelo, eind mei.
De vrouw zat midden in de nacht op een bankje aan de Kolthofsingel toen ze werd aangesproken en aangerand door twee onbekende jongemannen. Daarna nam één van de twee mannen haar mee naar het grasveld langs de Laan van Indië. Bij de bomen ging het delict verder. De vrouw schreeuwde, maar de man wist haar de mond te snoeren.
De tweede jongeman is in tussentijd weggefietst en naar de plaats teruggekomen waar de andere man nog met de vrouw was. De aanrander stopte met de handelingen en liep naar het bankje om zijn fiets op te halen. Beide mannen zijn er toen samen vandoor gegaan.

Onderzoek

Na het incident meldde het 48-jarige slachtoffer zich bij de politie. De recherche startte direct een uitgebreid onderzoek op en rondom de plaats van het misdrijf. In de omgeving werd met een speciale speurhond gezocht naar sporen. Ook werd de hulp van publiek ingeroepen.
In het onderzoek kwam de 17-jarige naar voren als verdachte. Hij werd woensdagochtend op zijn woonadres aangehouden en is ingesloten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het zedenmisdrijf. Vrijdag 15 juni wordt hij voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Tweede verdachte

De politie zocht ook nog een tweede betrokkene. Van deze man is de identiteit bekend. Hij wordt op dit moment niet verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.