Een drama voor schapenhouder in Lierderholthuis: 26 schapen dood na aanval

Een drama voor schapenhouder Christian Kalter. Op het erf van de boerderij aan de Gravenweg in Lierderholthuis zijn twaalf schapen gisteren doodgebeten. Veertien beesten raakten dusdanig gewond, dat de veearts ze moest laten inslapen. "Het is de angst, komt ie weer? Of komt er een andere wolf weer?", stelt Kalter.

Het is nog niet duidelijk of de schapen zijn doodgebeten door een wolf. Dat moet onderzoek uitwijzen. "De flora en faunadienst hebben wij direct ingeschakeld, maar het kan nog wel zes weken tot twee maanden duren voordat er duidelijkheid komt of het een wolf was", vertelt Christian.

Samen met zijn vader heeft Kalter de schapen bij elkaar gebracht. De kudde was 170 exemplaren groot. Naast de 26 dode schapen zijn er vijf gewond. "Die zitten aan de antibiotica en pijnstilling, hopelijk komen ze er weer bovenop." Morgenochtend worden de dode schapen opgehaald.

Volgens Kalter is het niet realistisch om de kudde beter te beschermen. "Ze lopen in een groot natuurgebied. Daar kun je geen hek om heenzetten." Kalter vermoedt dat het een wolf is. "Of die terugkomt, weet ik niet. Voor hetzelfde geldt zit hij 80 kilometer verderop, maar er kan ook weer een ander komen. Dat is de angst die je hebt."

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Liederholthuis IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: