nieuws

Overijsselse handelsdelegatie vraagt honderden miljoenen aan het Rijk

Het Rijk moet meer investeren in Overijssel. Dat vindt Eddy van Hijum, gedeputeerde van Overijssel. Hij gaat vandaag met een delegatie op handelsmissie naar Den Haag om dit voor elkaar te krijgen.
Van Hijum wil het Rijk bewust maken van de kansen die er in Overijssel liggen. "Als het om de economie gaat, denken mensen vaak aan de Randstad. Terwijl Twente bovengemiddeld snel groeit. Bovendien is Zwolle na de Randstad de snelst groeiende economische regio."

Burgemeesters
De delegatie, naast van Hijum gaan ook de burgemeesters van Zwolle, Borne en Deventer mee, biedt het document 'Kansen in Overijssel' aan. Het doel is om te laten zien dat veel zaken die in het regeerakkoord staan, moeten worden aangepakt in de regio. 
Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het versterken van de economie, het oplossen van personeelstekorten en het terugbrengen van CO2. "Het kabinet moet ons als partner zien. Sommige zaken kunnen wij beter oplossen vanuit de provincie. Het is aan het Rijk om ons te helpen investeren", aldus Van Hijum.  

210 miljoen euro

Dan, de hamvraag; hoeveel geld wil Overijssel van het Rijk? "Op dit moment investeren wij vanuit de provincie 210 miljoen euro. Zoveel willen wij op tafel leggen om de doelen te halen. Ons voorstel aan het Rijk: doe gelijkwaardig mee", aldus de gedeputeerde.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.