nieuws

Een toekomst voor Marijn: over onzekerheden, want is er wel plek?

Nederland telt 75.000 mensen met een verstandelijke beperking in een instelling. Maar ook buiten die instellingen leven mensen met een beperking voor wie ruimte wordt gezocht. En dat valt niet mee door wachtlijsten. Vorig jaar trok cliëntorganisatie MEE al aan de bel. Zij maakten een inventarisatie en kwamen toen met een lijst van 125 mensen die geen geschikte plek kunnen vinden.
De inventarisatie van MEE leidde tot Kamervragen, maar een jaar later is onduidelijk wat er met de problematiek is gedaan. 

Veel onzekerheden

Ook de ouders van Marijn uit Kampen zijn op zoek naar de juiste instelling voor hun zoon. Daarbij draait het niet alleen om de vraag of een geschikte plek wordt gevonden, maar ook of die locatie ruimte heeft om Marijn een plekje te bieden.  Kortom, ouders van verstandelijk beperkte kinderen, hebben te maken met veel onzekerheden. 
Want hoe groot zijn de wachtlijsten eigenlijk? En wat wordt er eigenlijk aan gedaan om die wachtlijsten te verkorten? Over die vragen gaat het volgende hoofdstuk van Miranda van Dijk in de zoektocht naar een goede toekomst voor haar zoon. Klik op onderstaande foto voor haar verhaal. 

Nieuwe blog

En Marijn? Die is vooral blij als zijn zus die sinds kort op kamers woont weer een keer op bezoek komt. Om gewoon lekker op de trampoline te springen. Daarover gaat de nieuwe blog van Miranda. 

Fotograaf: Miranda van Dijk Marijn en zijn zus Esmée op de trampoline

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.