nieuws

Bizarre creaties tijdens ijswedstrijd: frikandel speciaal-ijs legt het af tegen popcorn-caramel

Van frikandel-speciaalijs – met of zonder uitjes - tot bierijs. En van schuimblokijs tot rozenijs. Het was een regelrechte huzarenklus, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Uit meer dan 600 recepten koos Ron Ekkelenkamp van de vermaarde ijssalon in Ommen de negen meest smaakvolle. Waarna de ijsfans een eindoordeel mochten vellen: popcorn-caramel werd gekozen tot ijsje van het jaar.
Geestelijk vader van het winnende recpet, Kerwin van de Hoek, kreeg vrijdagavond het eerste exemplaar uitgereikt. Hij mag nu de hele zomer gratis ijs eten; met een maximum van één ijsje met twee bollen per dag.

Arretjescake met 43-likeur
Het was overigens een nek-aan-nekrace met de aanvankelijk huizenhoge favoriet: arretjescake-ijs met Licor 43-likeur. “De reacties daarop waren dusdanig dat ik vermoed dat dat ijsje er nog wel komt”, verwacht Ekkelenkamp.

IJscofielen
Omdat ijssalon Ekkelenkamp dit jaar z’n tachtigste verjaardag viert, werd de speciale ijswedstrijd op touw gezet. Waarbij de ‘ijscofielen’ hun fantasie de vrije loop mochten laten gaan.

Bizarre creaties
En dat leverde soms bizarre en spraakmakende creaties op. Met onder meer wentelteefjesijs, pindakaas-hagelslag, tompouce-ijs, zure (b)Ommen. “Het liep echt storm met ideeën. Maar ik denk dat het frikandel-speciaalijs toch wel het meest opzienbarende is”, aldus Ron Ekkelenkamp. “En wie weet komt het er ooit nog eens...”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.