VVD Overijssel is bang voor hoogoplopende emoties rondom komst wolf in Overijssel

De Overijsselse fractie van VVD is bang dat de emoties hoog oplopen in de discussie rondom komst van de wolf naar Overijssel. Daarom stelt de partij vragen aan de Provinciale Staten. Aanleiding hiervoor is het schapenbloedbad dat gisteren in Lierderholthuis plaatsvond.

Een schapenhouder uit Lierderholthuis overkwam een persoonlijk drama. Op zijn erf trof hij twaalf doodgebeten schapen aan. Veertien anderen waren ook gebeten, een veearts moest die later inslapen. De schapenhouder dacht direct aan een bijtgrage wolf.

De vereniging Wolven in Nederland twijfelt nog aan de dader: volgens hen zijn de beten niet exemplarisch voor een wolf en kan een hond niet worden uitgesloten. 

Afnemend draagvlak

De VVD Overijssel wil nu graag dat de Provinciale Staten over praktische maatregelen rond de wolf nadenkt. De partij is bang dat het draagvlak voor de wolf in de provincie anders zal afnemen. 

"Naar de mening van de VVD-fractie hebben de emoties over de wolf de potentie om uit te groeien tot dezelfde polarisering als bij de grote grazers in de Oostvaardersplassen", schrijft de VVD in een brief aan de Gedeputeerde Staten.

Maatschappelijk discussie

Om het draagvlak te behouden, moet er volgens de fractie een brede maatschappelijke discussie over de toekomst van de wolf in Overijssel ontstaan.

Meer over dit onderwerp:
wolf VVD Overijssel provinciale staten Nieuws
Deel dit artikel: