Raalte heeft nieuwe college: akkoord tussen Gemeentebelangen, CDA en VVD

De gemeente Raalte heeft een nieuw college. Gisteravond laat sloten Gemeentebelangen, CDA en VVD de formatie-onderhandelingen onder leiding van formateur Johan Kiekebosch af.

Twee weken geleden strandde de coalitievorming tussen Gemeentebelangen, CDA, D66 en PvdA. D66 trok zich terug. PvdA en D66 zouden samen één wethouder leveren, maar D66 zag daar uiteindelijk geen heil in.

Vijf wethouders

Vervolgens gingen de coalitieonderhandelingen verder met Gemeentebelangen Raalte, CDA en VVD. Zij kwamen er samen wél uit en bereikten gisteren een akkoord met de portefeuilleverdeling van de vijf wethouders.

Nieuw in het college is Dennis Melenhorst, die namens VVD plaats gaat nemen. De beide andere partijen komen terug met vertrouwde namen. Wout Wagenmans en Frank Niens blijven wethouder namens Gemeentebelangen. Voor het CDA keren Jacques van Loevezijn en Gosse Hiemstra terug.

Geen eigen programma
De drie partijen hebben samen 16 van de 25 raadszetels in de gemeenteraad van Raalte. GB, CDA en VVD hebben geen eigen collegeprogramma afgesloten. Voor het nieuwe college geldt het raadsbrede Roalter Akkoord als leidraad voor de komende vier jaren.

Dit document staat donderdag 21 juni geagendeerd tijdens de raadsvergadering, samen met de installatie van het college. Maandagavond wordt in de agendacommissie van de gemeenteraad de verdeling van de portefeuilles van de vijf wethouders bekend gemaakt.

Deel dit artikel: