nieuws

Uitslagen nacompetitie: Promotie Suryoye, LSV en Delden, degradatie Diepenheim en Berghuizen

In de nacompetitie stonden vanmiddag de laatste finales in het zondagamateurvoetbal op het programma. Voor drie Overijsselse clubs betekende dat promotie, voor twee viel het doek. Hieronder een overzicht.
FC Suryoye promoveerde naar de 2e klasse. In eigen huis won de ploeg na verlenging van NEO. Laatstgenoemde blijft daardoor in de 3e klasse spelen. Hier een uitgebreid verslag van die wedstrijd.
FC Oldemarkt miste promotie naar de 2e klasse. Het Groningse Lewenborg, ook uit de 3e klasse, was in eigen huis met 3-0 te sterk. Oldemarkt had zich bij winst voor het eerst in de historie geplaatst voor de 2e klasse.
LSV promoveerde van de 4e naar de 3e klasse. Het won met 1-0 van Juventa'12 uit de 3e klasse. Die ploeg is echter nog niet gedegradeerd, want het mag in een herkansing alsnog proberen lijfsbehoud te realiseren. Lees hier het uitgebreide bericht over die wedstrijd. Dat komt door het het terugtrekken van SC Enschede eerder deze week. Turkse Kracht is wel zeker van lijfsbehoud. Die ploeg won met 2-1 bij Albatross.
In de strijd om een plek in de vierde klasse promoveerde Delden en was er lijfsbehoud voor Sportlust Vroomshoop en Enter. Delden was in eigen huis met 5-1 te sterk voor Angerlo Vooruit, ook uit de vijfde klasse. Sportlust won met 2-1 van Diepenheim, dat daardoor degradeerde en dat geldt ook voor FC Berghuizen, dat na strafschoppen verloor van Enter. IJsselstreek verloor na verlenging bij vierdeklasser ZVV'56 en mist daardoor promotie naar de vierde klasse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.