Aanleg fietspad Kanlaan Punthorst vertraagd door discussie over extra werk

De aanleg van het vrijliggende fietspad langs de Kanlaan en de Evenboersweg in Punthorst is vertraagd. De aannemer en de gemeente Staphorst zijn het niet eens over wie verantwoordelijk is voor extra werkzaamheden en de bijbehorende kosten.

Het 4,5 kilometer lange fietspad is een langgekoesterde wens en kost 2,5 miljoen euro. Het project wordt deels gesubsidieerd door de provincie. De start kende al hobbels doordat het aankopen van grond langer op zich liet wachten dan gehoopt. Oorspronkelijk was het de bedoeling in 2016 te beginnen.

De Mr. J.B. Kanlaan en de Evenboersweg worden intensief gebruikt door woon-werkverkeer. In Punthorst zit ook een basisschool waardoor er veel kinderen fietsen. Staphorst wilde graag een veilig vrijliggend fietspad langs de drukke wegen.

Extra werk, wie betaalt?

Vorige maand werd nog feestelijk stil gestaan bij de werkzaamheden, maar nu is er dus onenigheid ontstaan tussen aannemer Ploegam en de gemeente. Volgens de aannemer moeten er extra werkzaamheden worden uitgevoerd, anders dan bij de aanbesteding is afgesproken. Staphorst zegt dat de werkzaamheden in het contract staan en dat Ploegam dus verantwoordelijk is voor de uitvoering en de betaling van die werkzaamheden.

Gesprek

De twee partijen zijn in gesprek, tot die tijd werkt Ploegam niet aan het fietspad. De nutsbedrijven die bezig zijn met het verleggen en aanleggen van de leidingen werken wel door. Het is onduidelijk hoeveel vertraging het fietspad oploopt, dat ligt volgens een woordvoerder van de gemeente aan de gesprekken. De planning was dat ook tijdens de zomervakantie gewerkt zou worden, om het werk zo snel mogelijk af te krijgen.

Brief

Omwonenden hebben een brief gekregen van de gemeente waarin staat dat de partijen in overleg zijn en dat het werk aan het fietspad vertraagd is.

Deel dit artikel: