nieuws

Bekeringsdrift aan de IJssel bij Deventer; Blij met de Bijbel! in spoor Lebuïnus

Blij met de Bijbel! heeft een grote tent opgeslagen op de Worp in Deventer. Daar waar de monnik Lebuïnus 1250 jaar geleden de IJssel bij Deventer overkwam.
Hij bouwde er een klein kerkje, stichtte er een nederzetting, Deventer was geboren. "En het geeft daarom een heel speciaal gevoel om nu op deze plek te staan", zegt Herman Bron van Blij met de Bijbel!.

Boodschap niet veranderd

In een grote blauw-rode tent op de Melksterweide worden deze week bijeenkomsten gehouden. De boodschap is volgens Herman Bron na 1250 jaar nog niet veranderd. 'Een eerlijk verhaal over God', zoals in een kleurenfolder wordt gemeld.
Maar Deventer is niet bepaald uitgegroeid tot een christelijk bolwerk. Is de bijbeltent wel op zijn plek in wat nog niet zolang geleden Moskou aan de IJssel werd genoemd, een rood bolwerk aan de rivier?

Geestelijke aspect

Herman Bron denkt van wel. "We zijn niet gebonden aan kerken. Hebben onze eigen wezenlijke boodschap en mensen zijn van harte welkom in onze tent. Er zijn heel veel activiteiten in het kader van Deventer 1250 jaar, bij ons komt juist het geestelijke aspect om de hoek kijken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.