nieuws

Vmbo-geslaagde Isa (16) niet welkom op Graduation Party in Almelo

"Ik vind het een beetje apart, want ik ben ook gewoon geslaagd en niet alleen de havo- en vwo-leerlingen", vertelt de 16-jarige Isa Plegt uit Langeveen. Vorige week slaagde ze voor haar vmbo-diploma, maar ze was niet welkom op het feest voor geslaagden.
Isa is net geslaagd voor haar vmbo-examen op het Canisius in Almelo en wist niets af van de Graduation Party die afgelopen vrijdag voor de havo en vwo-geslaagden werd gehouden. Voor de vmbo-leerlingen was niets georganiseerd door Uit in Almelo.

Meer aandacht voor havo- en vwo-leerlingen

"Het verbaast me niet dat we er niet voor zijn uitgenodigd. Je merkt best wel dat er meer aandacht uit gaat naar de havo- en vwo-studenten", laat Isa weten.
Zo werden de havo en vwo-leerlingen volgens haar ook beter voorbereid op het eindexamen. "Zij mochten een proefexamen in de gymzaal doen en voor ons werd niets geregeld."

Raadsvragen

Een slechte zaak, vindt PvdA-raadslid Jorien Geerdink. Daarom gaat ze er vragen over stellen in de gemeenteraad. "Ik ga ze vooral vragen of ze er bewust van zijn dat ze bij vmbo-geslaagden de indruk kunnen wekken dat vmbo-leerlingen minder zijn."
Vanavond zal Geerdink haar vragen aan de raad voorleggen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.