nieuws

Wie reed Hinke (67) uit haar scootmobiel?

Hinke (67) werd maandag afgesneden door een auto, waardoor haar scootmobiel kantelde. De automobilist reed door, het slachtoffer bleef bont en blauw achter met een aantal kneuzingen en een flinke hoofdwond.
Hinke's dochter Esther Groener plaatste een oproep op Facebook in de hoop getuigen te vinden. Of de dader natuurlijk. "Het kan natuurlijk zijn dat die niets heeft gemerkt, maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Als je een scootmobiel omver rijdt merk je dat toch?"
Wie kan ons helpen? Getuigen gezocht. Mijn moeder is gisteren op haar scootmobiel om 9.25 aangereden op de rotonde...
Posted by
on
Wat is er gebeurd?
Sinds Hinke een aantal jaar geleden getroffen werd door een herseninfarct, is ze voor korte ritjes aangewezen op haar scootmobiel. Dat vindt ze spannend, vertelt haar dochter: "Maar ze doet het toch. Gelukkig maar, zo komt ze nog buiten de deur."
Zo ook afgelopen maandag, als ze een afspraak heeft met de fysiotherapeut. Op de rotonde voor de Van Kregtentunnel in Wierden snijdt er plotseling een afslaande auto rakelings voor haar langs. Ze raakt uit balans en klapt met haar hoofd op de grond. De automobilist rijdt door, de tunnel in.

Hechtingen in haar hoofdwond

Omstanders ontfermen zich het slachtoffer, tot de politie en de ambulance arriveren. Die laatste neemt haar mee, ter controle. Gebutst en met hechtingen in haar hoofdwond is Hinke 's middags weer thuis. 
Ondanks dat de politie op zoek is naar getuigen om de exacte toedracht te achterhalen, roept Groenen via Facebook mensen met informatie op om zich te melden. Want het is geen drukke plek, vertelt ze: "Veel getuigen zullen er niet zijn, dus dan is Facebook toch de kortste klap. En we willen hier wel graag werk van maken."

Durft niet meer

Met haar moeder gaat het redelijk, besluit Groenen: "Ze redt zich, met extra hulp in de huishouding. Op haar scootmobiel durft ze voorlopig niet meer. Begrijpelijk, maar vooral erg jammer. Haar wereld wordt nu wel heel klein."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.