Groot drugslab opgerold in Hardenberg, twee mannen aangehouden

In een schuur bij een vrijstaande woning in Hardenberg is vannacht een groot drugslaboratorium opgerold. De bewoner, een 50-jarige man uit de gemeente Hardenberg en een 44-jarige man uit Tilburg, zijn aangehouden.

Het laboratorium kwam in beeld na tips. Na onderzoek door de politie, viel een arrestatieteam vannacht het laboratorium in. Er zijn aanwijzingen dat er op het terrein ook afvalstoffen in de bodem zijn geloosd.

Waar het laboratorium zat, wil de politie niet laten weten.

Ontploffinsgevaar
"Een drugslab brengt ernstige gevaren met zich mee", laat de politie weten. "Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen."

Het lab wordt geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmanteld en vernietigd vanwege mogelijke gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu. Vermoedelijk worden er duizenden liters aan chemicaliën afgevoerd. Daarnaast zijn er sporen veiliggesteld en is de woning doorzocht.

Vervuiling grond
"De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler", laat de politie weten.

De afgelopen tijd werden er in de regio meerdere dumpingen van drugsafval gevonden. De politie onderzoekt of de dumpingen te maken hebben met het opgerolde drugslab in Hardenberg.


Drugslab herkennen

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg drugs Vechtdal Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: