nieuws

Zwolse gemeenteraad maakt zich grote zorgen en stuurt brief naar minister Van Nieuwenhuizen

De Zwolse fracties hebben samen een brief aan de minister geschreven
De Zwolse fracties hebben samen een brief aan de minister geschreven © Arnold Roolvink
De Zwolse gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de mogelijke overlast door de uitbreiding van Lelystad Airport. Daarom hebben alle fracties de krachten gebundeld en samen een brief aan Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, geschreven.
"De afgelopen maanden zijn wij als politieke partijen veel in gesprek geweest met inwoners en bewonersgroepen in onze stad en onze omgeving. Dit onderwerp maakt, begrijpelijk, veel emoties los in Zwolle", schrijven de fracties in de brief aan de minister.

Signaal afgeven

De gemeenteraad hoopt met de brief een stevig en duidelijk signaal af te geven aan de bestuurders in Den Haag. Daarnaast wil de raad met de boodschap een hart onder de riem van de Zwollenaren steken.
"Wij als gemeenteraad van Zwolle doen er samen alles aan om een herindeling van het luchtruim voor opening van Lelystad Airport af te dwingen", aldus de partijen.

Speerpunten

De lokale bestuurders willen dat er actief wordt ingezet op het voorkomen van laagvliegen boven Zwolle, hinder door geluid en fijnstof voor de Zwollenaren, schade aan natuur en milieu en van schade op de vrijetijdseconomie in de regio.
Daarnaast wil de gemeente Zwolle graag samen met de regiogemeenten betrokken worden bij het opstellen van de evaluatiecriteria bij 7.000 en 25.000 vliegbewegingen.
Tot slot wil de gemeenteraad dat er aan de vertrouwensband tussen Lelystad Airport en de betrokken partijen wordt gewerkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.