'Gemeente Kampen houdt te weinig rekening met inwoners'

De gemeente Kampen houdt te weinig rekening met inwoners van de stad door de winkels op zondag gesloten te houden. Dat stelt Kampen op Zondag, de vereniging die zich inzet voor de zondagsopenstelling van winkels in Kampen.

Volgens de vereniging stemde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart 55 procent van de inwoners uit de stad Kampen op een partij die vóór de zondagsopenstelling van supermarkten is. Het nieuwe college houdt echter vast aan het huidige beleid, waarin geen ruimte voor structurele koopzondagen.

Verschil stad en buitengebied

De vereniging benadrukt het verschil tussen inwoners in de stad en de omliggende kerkdorpen. "Door de fusie in 2000 is Kampen in zijn algemeenheid conservatiever geworden", stelt de actiegroep.

Volgens voorzitter Ruben Harms is de groep die op zondag naar de supermarkt wil "te groot om te negeren". Hij roept de gemeenteraad dan ook op voor het stedelijk gebied een uitzondering te maken wat betreft zondagsopenstelling. 

Besluit

Het college heeft in het coalitieakkoord gezegd nog dit jaar met inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers uit de geloofsgemeenschappen en de gemeenteraad in gesprek te willen.

Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken wordt binnen een jaar een besluit genomen waarmee het college "recht wil doen aan de identiteit van Kampen". Harms hoopt dat de door zijn actiegroep geanalyseerde cijfers mee worden genomen in de discussie.